Monday, December 31, 2007

Sayonara 2007


Sayonara 2007
Originally uploaded by gjoe.

this is the last post for 2007... the major event that happen in 2007 is kehadiran mikail into our life... he's the best thing that happen to us (hopefully more to come).. this new additional member in our family changes our life, totally... klu dulu berdua, skrg bertiga... alhamdulillah, syukur for being blessed with the most precious gift.. seronok tgk gelagat mikail ni... macam2 ada... it's a package.. u can't choose only the happy happy one.. but, i can assure u that the happy parts outweigh everything else... trust me on this..

mikail's achievement? hmm dah blh meniarap, golek2, even blh move forward when meniarap... makan is one of his favorite activity.. time makan, klu lambat skit je sure mulut bising... today we sent mikail to the new nursery in mutiara damansara.. kira lg dekat dgn our house and on our way to office.. senang skit... masa anta mika kat situ, dia punya la excited cos byk new toys... biasa la mika, klu tmpt baru, sure pandang kiri, pandang kanan... suma nak tgk...

btw, gambar ni was taken masa aidiladha... we went back to terengganu to celebrate aidiladha.. luckily jln yg kita org lalu x banjir...

that's all for this year.. till then.. ta ta..

Saturday, December 8, 2007

It's shower time!


Mikail-11
Originally uploaded by gjoe.

tgk la aksi mika before nak mandi.. mmg x leh nak dok static je.. pusing sana, pusing sini, nak tukar diaper pun susah... sibuk je tangan dia nak pegang tu, pegang ni... most of the time kena kasi toy to distract him.. but tu pun kejap je... once dia campak toy tu, terus dia concentrate kat apa yg kita tgh buat... mika mika..

Mikail 7 months


Mikail
Originally uploaded by gjoe.

on 7th dec 2007, he turns 7-month old... getting besar and nakal... mulut pun makin bising.. especially bila dgn daddy and mummy... biasa nya mika ni bila dgn org lain, mcm baik je.. suma org puji ckp bagus nya mikail ni.. x buat perangai... x nangis.. senyum je... tapi bila dgn parents dia, baru nampak the true colors of mika.. hehehehe... semua cukup lengkap.. but tu yg sronok tu... melayan kerenah mika... alhamdulillah so far dia sihat except for batuk2 and kekdg tuh selsema.. i think that's normal la... especially bila anta to nursery... but as long as x de anything yg serious, ok la....

Monday, December 3, 2007

Mikail @ Genting Highland


Mikail @ Genting Highland
Originally uploaded by gjoe.

On sunday, 2nd dec 2007, we made a family trip to Genting Highland.. bertolak around 1100, balik around 1800... saja nak bawak mikail pegi a short holiday trip... mcm rehearsal... before pegi trip yg berhari2... sampai kat genting, first kita org pegi lunch kat KFC dulu... daddy makan, mummy jaga mika... then, mummy makan, daddy plak jaga mika... pastu mika plak makan.. hehehe... pastu, mika dok nangis2 nak susu, tido kat KFC... so, x blh la nak amik gambar kat situ... pastu kita org pegi kat Arena outdoor park... x masuk dlm pun.. just amik gambar kat luar cos klu masuk rugi... bukan blh main pun mika..

cuaca kat genting agak sejuk jugak, especially bila angin bayu bertiup.. tu yg si mika pakai jacket merah plus snow cap tuh... lepas amik gambar kat luar, kita org proceed to First World hotel.. excited giler mika bila tgk org ramai2 dok main mcm2... mulut bising je.. then kita org minum kat coffee bean.. masa tu la si mika ni dok meragam.. panas kot kat situ... then kita org pun balik la... lg pun dah penat dah nak dukung this cute little one... gilir2 daddy and mummy dukung dia.. balik je rumah, mika pun tido dgn nyenyak nya... sampai tukar baju pun x bukak mata... penat....