Thursday, October 18, 2007

Aksi2 Mikail di pagi raya


aksi2 mikail di pagi raya
Originally uploaded by gjoe.

tgk la aksi2 mikail di pagi raya... siap dgn kasut nike lg... pastu pakai snow cap.. cuma x de sampin je.. insya-allah, next year baru pakai sampin..

Selamat Hari Raya Aidilfitri


Family raya 2007
Originally uploaded by gjoe.

kami sekeluarga ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kpd semua.. Maaf zahir dan batin.. tahun ni kami sekeluarga beraya buat pertama kali bersama muhammad mikail...
alhamdulillah, syukur kpd Allah kerana mengurniakan seorg putera yg sihat, comel (tgk la daddy and mummy), aktif dan x byk buat ragam (as for now la)...
mikail skrg ni murah dgn senyuman.. pantang ditegur, senyum je... manis je.. nasib baik x bersemut...

till then...

Wednesday, October 10, 2007

Mikail get vaccinated!


Mikail
Originally uploaded by gjoe.

since mikail dah 5 bulan, so we decided to give him something special, a 6-in-1 immunizations, pneumococoal and rotavirus vaccine.. hooray... so, kena 1 jab kat peha kiri and 1 jab kat peha kanan... pastu mikail pun menangis tanda gembira... hehehe... and for rotavirus, it's an oral vaccine...

next month, we have another appointment for the 2nd dose of pneumococoal and rotavirus vaccine... last night, badan mikail panas skit.. but the doctor mmg dah anticipate that, so she prescribed paracetamol as well...

Tuesday, October 9, 2007

Mikail turns 5 months old


Mikail 071007
Originally uploaded by gjoe.

hmm lama betul x update blog ni.. sebulan dah rasa nya...

Last sunday, 071007, genap la umur mikail 5 bulan... tgk la muka dia tu... makin comel... rambut pun dah makin lebat... skrg ni suka sgt senyum.. pantang org tegur je, mesti senyum...

yesterday we went to the doctor cos mikail dok terbatuk2.. bila timbang, berat dia dah 5.96kg... doctor ckp still a bit underweight but as long as berat dia increase, then nothing to worry...

this year, mikail beraya kat shah alam.. so, sesapa yg mengenali kita org, jemput la dtg rumah... dah siap ada baju melayu dah mikail... kasut raya pun dah beli.. beraya sakan la dia...

hari ni, insya-allah, nak pegi inject immunisations for 5 months... we plan to include the rotavirus and neumococoal vaccine... hopefully mikail x demam...