Thursday, August 16, 2007

Mikail's face expressions


Mikail face expressions
Originally uploaded by gjoe.

mikail makin aktif since dah masuk 3 bulan... hobi dia skrg, hisap tangan.. tgk 2nd picture, selagi boleh dia nak sumbat kan jari dia dlm mulut... sampai kdg2 terbatuk... tu baru jari.. kdg2 lengan dia, the whole 5 fingers... klu mood dia baik, bukan main aktif movement dia... kaki mmg x leh dok diam.. nak tukar diaper pun susah... nnt aku nak kasi bola.. mana la tau, he is the Chelsea player in the making... nnt aku jd agent + manager dia.. mcm arjen robben..

Wednesday, August 8, 2007

Mikail 3 months old


Mikail 3 months old 07-Aug-07 21-21-24
Originally uploaded by gjoe.

Today, 07082007, genap umur mikail 3 bulan.. balik from office, kita org bawak mikail pegi klinik for injection... berat mikail is 5.1kg.. hmm we thought dah nak sampai 6kg cos masa 2 months berat dia 4.88kg.. x pe, nnt lepas ni, minum susu byk2.. masa kena jab, mikail mcm nak nangis but x nangis.. baru nak start nangis aku dah comfort kan dia.. terus x jd nangis.. mcm tu la good boy... kena tough skit.. x leh manja2 sgt... doctor ada kasi ubat demam, just in case... hopefully x demam...
lately ni, mikail dah start tunjukkan the true colors... masa kat nursery, kakak2 kat situ ckp, bila mikail tgk x de org kat sebelah dia, mesti dia nangis.. bila ada org, dia senyap... last sunday, masa kat rumah, dia buat perangai.. nak dukung je.. bila letak nangis... nasib baik la mikail ni kecik lg.. so blh dimaafkan... actually, dia nak tido but lawan rasa ngantuk... bila dukung, elok je lelap.. once letak kat atas tilam, terus meraung.. bukan nangis pelan2, terus masuk chorus.. penat mummy and daddy... tu la, nak besarkan seorg manusia ni bukan mudah.. it comes with the package.. yg best ada, yg kurang best ada.. so, kena byk bersabar... ok la.. chow dulu, continue some other time...

Friday, August 3, 2007

Mikail is sleeping..


Mikail is sleeping..
Originally uploaded by gjoe.

syyy... mikail tgh tido... jgn bising... nnt kang terjaga plak..