Wednesday, July 18, 2007

Mikail demam!

kesian mikail... hari ni dia demam.. so x pegi nursery.. mlm tadi bawak pegi klinik, doctor kasi ubat demam and ubat batuk... time nak makan ubat, siap menggelupur lagi.. alhamdulillah, so far x de la dia dok merengek2.. cuma nak menyusu je.. hopefully cepat baik..
kali ni, aku try post this photo straight from picasa.. nak tgk mcm mana... hm i think i prefer to blog direct from flickr... standardization.. hehehe...
Posted by Picasa

Monday, July 16, 2007

Smile!!


Smile!!
Originally uploaded by gjoe.

at last... dpt jugak aku capture gambar dia senyum... bukan senang nak amik gambar ni.. actually dia senyum agak lama, but ni yg aku dpt capture... kena sentiasa ready with camera klu nak amik gambar dia senyum.. cos at this stage, dia still smile bila2 masa je.. especially waktu tido...

What??


What??
Originally uploaded by gjoe.

lepas amik gambar muka sedih, dia change his face expression.. pandang camera, as if asking, "What??"

To cry or not to cry...


To cry or not to cry...
Originally uploaded by gjoe.

muka sedih... masa aku capture gambar ni, mikail baru nak tido.. tgh dok nak tido kan dia, aku pun amik la camera... skali elok je aku point nak shoot, dia buat muka sedih.. apa lagi, snap je la.. ni la hasilnya..

Friday, July 13, 2007

Mikail serious!


Mikail 2 months 07-Jul-07 10-24-26
Originally uploaded by gjoe.

hmm aku tak tau la apa yg mikail tgh pikir.. gambar ni aku amik before pegi hospital... klu tak silap, mikail tgh dok tgk teddy bear yg tergantung kat playpen.. tapi muka serious tu...

Monday, July 9, 2007

Mikail 2 months old


Mikail 2 months 07-Jul-07 10-23-31
Originally uploaded by gjoe.

On 070707, genap dua bulan umur mikail... amacam? dah besar? siap pakai jeans tuh... this pic was taken before pegi hospital for his second injection.. tu baru lepas mandi tuh... sbb tu lena je tido...

masa kat hospital, lama jugak kena tunggu cos ramai org... so, kita org pegi makan kat cafe... naik je, terus nurse panggil nama utk timbang.. berat mikail skrg 4.88 kg... kira naik 1 kg every month.. patut la daddy rasa lenguh je.. dah berat dah anak daddy ni... doctor ckp so far so good, mikail pun kira ikut rate yg spatut nya...

pukul 2 ptg baru kita org kluar dr hospital... siap solat zohor and tukar diaper mikail.... then terus menuju ke mid valley... mummy nak "ketuk kuman".... hehehe... around 6 dah sampai rumah... terus flat... penat...