Monday, May 7, 2007

Muhammad Mikail Mohd Azizul


Muhammad Mikail Mohd Azizul
Originally uploaded by gjoe.

Alhamdulillah, pada 070507, hari Isnin, jam 0822, lahirlah Muhammad Mikail dgn berat 2.77 kg... syukur pada Allah.. comel mikail ni... rambut pun lebat...

kita org masuk wad a day before, around 1630...then, aku overnight kat hospital.. siap beli sleeping bag tuh.. luckily, we were told that kita org dpt turn yg pertama utk c-section... around 0530 on 070507, nurse kasi ubat kat wife aku to clean up her stomach... around 0700, kita org dibawa ke treatment room.. aku siap kena pakai baju hijau, mcm doctor plak... rasa mcm Grey's Anatomy lak... hehehe.. kat situ, doktor jamsari dah prepare utk buat procedure for epidural .. pastu, aku disuruh tunggu kat recovery room, manakala wife aku dibawa ke operation theatre...

after 10 minutes, aku dipanggil ke operation theatre... bila aku sampai kat operation theatre, suma dah ready.. aku duduk kat bahagian kepala wife aku.. i hold her hand, and talk to her.... jam 0822, lahirlah baby mikail... terus aku snap gambar baby.. kat sini dibenarkan membawa camera during the c-section... cuma doctor x kasi amik gambar kat perut.... kuat bunyi suara mikail menangis.. ada sorg nurse sedut all the fluids dlm lung baby... then, tunjuk baby to mummy... pastu, aku diminta utk ikut baby pegi ke nursery room.. kat situ, dia org akan bersihkan baby... while waiting for the baby, aku diminta oleh nurse utk attend demo on how to mandikan baby.. tgk dia buat mmg simple.. x pe.. nnt daddy mandikan mikail... hehehe... nnt aku continue lg.. baby skrg tgh tido dgn lenanya di samping his mummy.. cuma kekadang mcm menangis mengada.. mcm dia mimpi something kot...