Tuesday, January 9, 2007

When baby kicks...

Believe it or not, for the 1st time after 21 weeks, aku blh rasa baby dok tendang2 perut my wife..
citer nye mcm ni, last nite, around 10 pm, while dok lepak2 dgn my wife, suddenly my wife bgtau yg baby dok tendang2.. Mmg dah byk kali wife aku rasa but everytime aku letak tgn aku kat perut dia, aku x dpt rasa even though waktu tu baby dok menendang.. Of course la cos the baby x cukup besar lg and tendang x cukup kuat utk rasa dari luar..
So, this time, i didn't expect anything.. Just letak tgn kat perut my wife,..tetiba je baby tendang, kuat pulak tu.. Wow... Mcm tau2 je daddy is waiting for that.. Quite a number of times gak dia tendang... Nak main2 kot.. Sabar ye baby, dah lahir nnt, blh gurau2 dgn daddy and mummy...
------------------------
sent using nokia e70

Monday, January 8, 2007

In the womb - 05012007


In the womb
Originally uploaded by gjoe.

21-week old = 5 bulan 1 minggu... alhamdulillah... so far doctor cakap ok, x de masalah... sebelah kanan tu kepala, kiri tu badan.. ni view from the side, klu x silap, sebelah kiri baby... klu tgk bahagian badan, sebelah bawah, nampak mcm warna putih, tu tulang belakang baby.. sebelah atas badan baby, tu tgn dia.. nampak mcm tgh dok hisap jari.. x tau la betul ke tak... or baby saje nak fake daddy... my wife ckp dia dah blh rasa movement baby... but klu aku pegang perut my wife, blom lagi... masa scan, doctor tunjuk heartbeat baby, mulut dia tgh bergerak2, maybe kasi salam kat daddy and mummy kot...hehehe...

boy or girl? ada kengkawan yg tanya aku, but aku cakap, baca kat blog.. doctor ckp G-JoE Jr. meaning boy la tu... our next appointment is a month from now.. so, stay tune, we'll be rite back, after a month..