Monday, December 31, 2007

Sayonara 2007


Sayonara 2007
Originally uploaded by gjoe.

this is the last post for 2007... the major event that happen in 2007 is kehadiran mikail into our life... he's the best thing that happen to us (hopefully more to come).. this new additional member in our family changes our life, totally... klu dulu berdua, skrg bertiga... alhamdulillah, syukur for being blessed with the most precious gift.. seronok tgk gelagat mikail ni... macam2 ada... it's a package.. u can't choose only the happy happy one.. but, i can assure u that the happy parts outweigh everything else... trust me on this..

mikail's achievement? hmm dah blh meniarap, golek2, even blh move forward when meniarap... makan is one of his favorite activity.. time makan, klu lambat skit je sure mulut bising... today we sent mikail to the new nursery in mutiara damansara.. kira lg dekat dgn our house and on our way to office.. senang skit... masa anta mika kat situ, dia punya la excited cos byk new toys... biasa la mika, klu tmpt baru, sure pandang kiri, pandang kanan... suma nak tgk...

btw, gambar ni was taken masa aidiladha... we went back to terengganu to celebrate aidiladha.. luckily jln yg kita org lalu x banjir...

that's all for this year.. till then.. ta ta..

Saturday, December 8, 2007

It's shower time!


Mikail-11
Originally uploaded by gjoe.

tgk la aksi mika before nak mandi.. mmg x leh nak dok static je.. pusing sana, pusing sini, nak tukar diaper pun susah... sibuk je tangan dia nak pegang tu, pegang ni... most of the time kena kasi toy to distract him.. but tu pun kejap je... once dia campak toy tu, terus dia concentrate kat apa yg kita tgh buat... mika mika..

Mikail 7 months


Mikail
Originally uploaded by gjoe.

on 7th dec 2007, he turns 7-month old... getting besar and nakal... mulut pun makin bising.. especially bila dgn daddy and mummy... biasa nya mika ni bila dgn org lain, mcm baik je.. suma org puji ckp bagus nya mikail ni.. x buat perangai... x nangis.. senyum je... tapi bila dgn parents dia, baru nampak the true colors of mika.. hehehehe... semua cukup lengkap.. but tu yg sronok tu... melayan kerenah mika... alhamdulillah so far dia sihat except for batuk2 and kekdg tuh selsema.. i think that's normal la... especially bila anta to nursery... but as long as x de anything yg serious, ok la....

Monday, December 3, 2007

Mikail @ Genting Highland


Mikail @ Genting Highland
Originally uploaded by gjoe.

On sunday, 2nd dec 2007, we made a family trip to Genting Highland.. bertolak around 1100, balik around 1800... saja nak bawak mikail pegi a short holiday trip... mcm rehearsal... before pegi trip yg berhari2... sampai kat genting, first kita org pegi lunch kat KFC dulu... daddy makan, mummy jaga mika... then, mummy makan, daddy plak jaga mika... pastu mika plak makan.. hehehe... pastu, mika dok nangis2 nak susu, tido kat KFC... so, x blh la nak amik gambar kat situ... pastu kita org pegi kat Arena outdoor park... x masuk dlm pun.. just amik gambar kat luar cos klu masuk rugi... bukan blh main pun mika..

cuaca kat genting agak sejuk jugak, especially bila angin bayu bertiup.. tu yg si mika pakai jacket merah plus snow cap tuh... lepas amik gambar kat luar, kita org proceed to First World hotel.. excited giler mika bila tgk org ramai2 dok main mcm2... mulut bising je.. then kita org minum kat coffee bean.. masa tu la si mika ni dok meragam.. panas kot kat situ... then kita org pun balik la... lg pun dah penat dah nak dukung this cute little one... gilir2 daddy and mummy dukung dia.. balik je rumah, mika pun tido dgn nyenyak nya... sampai tukar baju pun x bukak mata... penat....

Thursday, November 8, 2007

Mikail 6 months


Mikail 6 months
Originally uploaded by gjoe.

7 November 2007, genaplah umur mikail 6 bulan... since dah blh meniarap, makin aktif dia berpusing2.. rido pun skrg dah tido mengiring... pastu klu nak tukar diaper, kaki dah tak leh static... kejap tendang sini, kejap tendang sana... mikail also dah start learn how to eat... once a day suap cereal... mulut pun dah start bising.. but lately ni mikail slalu sgt batuk.. especially during nite time.. kesian gak.. bila kasi makan ubat, better la skit.. hmm hopefully nothing serious... just normal batuk2...

ok la.. take care now, bye bye then...

Thursday, October 18, 2007

Aksi2 Mikail di pagi raya


aksi2 mikail di pagi raya
Originally uploaded by gjoe.

tgk la aksi2 mikail di pagi raya... siap dgn kasut nike lg... pastu pakai snow cap.. cuma x de sampin je.. insya-allah, next year baru pakai sampin..

Selamat Hari Raya Aidilfitri


Family raya 2007
Originally uploaded by gjoe.

kami sekeluarga ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kpd semua.. Maaf zahir dan batin.. tahun ni kami sekeluarga beraya buat pertama kali bersama muhammad mikail...
alhamdulillah, syukur kpd Allah kerana mengurniakan seorg putera yg sihat, comel (tgk la daddy and mummy), aktif dan x byk buat ragam (as for now la)...
mikail skrg ni murah dgn senyuman.. pantang ditegur, senyum je... manis je.. nasib baik x bersemut...

till then...

Wednesday, October 10, 2007

Mikail get vaccinated!


Mikail
Originally uploaded by gjoe.

since mikail dah 5 bulan, so we decided to give him something special, a 6-in-1 immunizations, pneumococoal and rotavirus vaccine.. hooray... so, kena 1 jab kat peha kiri and 1 jab kat peha kanan... pastu mikail pun menangis tanda gembira... hehehe... and for rotavirus, it's an oral vaccine...

next month, we have another appointment for the 2nd dose of pneumococoal and rotavirus vaccine... last night, badan mikail panas skit.. but the doctor mmg dah anticipate that, so she prescribed paracetamol as well...

Tuesday, October 9, 2007

Mikail turns 5 months old


Mikail 071007
Originally uploaded by gjoe.

hmm lama betul x update blog ni.. sebulan dah rasa nya...

Last sunday, 071007, genap la umur mikail 5 bulan... tgk la muka dia tu... makin comel... rambut pun dah makin lebat... skrg ni suka sgt senyum.. pantang org tegur je, mesti senyum...

yesterday we went to the doctor cos mikail dok terbatuk2.. bila timbang, berat dia dah 5.96kg... doctor ckp still a bit underweight but as long as berat dia increase, then nothing to worry...

this year, mikail beraya kat shah alam.. so, sesapa yg mengenali kita org, jemput la dtg rumah... dah siap ada baju melayu dah mikail... kasut raya pun dah beli.. beraya sakan la dia...

hari ni, insya-allah, nak pegi inject immunisations for 5 months... we plan to include the rotavirus and neumococoal vaccine... hopefully mikail x demam...

Tuesday, September 11, 2007

Mikail's First Meal


Mikail's First Meal
Originally uploaded by gjoe.

since mikail dah 4 months, our paediatrician advised us to start feed him with cereal.. very light... so, on 10th Sept 2007, kita org pun try to feed him... with spoon.. as advised by our doctor... unfortunately mikail seems a bit reluctant to bukak mulut.. ye la, since lahir dok menyusu je.. tetiba nak makan something else... suap guna sudu plak tu.. dia x bukak mulut pun... not even a sip...

but it's ok.. we didn't expect him to terus makan... we will keep on trying sampai la dia nak makan.. once mikail dah start makan, there will be no turning back my son...

Friday, September 7, 2007

Mikail 4 months old


Mikail, Mummy and Daddy
Originally uploaded by gjoe.

hari ni, genap 4 bulan umur mikail... last time masa jumpa paediatrician, dia advise suruh kasi makan skali sehari.. but the cereal tu buat very light... cos mikail ni a bit underweight... biasa nya, at his age, berat dah around 6 kg.. but dia still around 5.2 kg... doctor suggest kasi susu pediasure, so that he can gain some weight.. once dah gain weight, tukar balik to enfalac a+...

masa weekend merdeka, mikail went to JB to visit his cousin, khadijah.. excited khadijah bila tgk ramai org kat rumah dia.. kita org pegi on friday.. on saturday, sbelah pagi, kita org pegi pusing2 kat UTM and Taman Universiti... saje nak tunjuk kat anak aku tmpt daddy dia menuntut ilmu... tp mcm biasa, mikail tido... tgh hari, kita org pegi plaza angsana, lunch kat situ.. sbelah malam, kita org pegi tebrau city and danga bay... mikail, as usual, tido...

hari ahad, kita org bertolak balik ke KL... tp bukan direct journey... kita org stop kat melaka and lunch kat dataran pahlawan... mikail, as usual, tido... after pegi bandar melaka, kita org headed to alor gajah... cos my wife teringin sgt nak makan cucur udang alor gajah... mmg tmpt tu glamer... so, alang2 dah sampai melaka, pegi je la... after alor gajah, terus balik.. sampai rumah around 10 pm... terus daddy demam.. hehehe...

Thursday, August 16, 2007

Mikail's face expressions


Mikail face expressions
Originally uploaded by gjoe.

mikail makin aktif since dah masuk 3 bulan... hobi dia skrg, hisap tangan.. tgk 2nd picture, selagi boleh dia nak sumbat kan jari dia dlm mulut... sampai kdg2 terbatuk... tu baru jari.. kdg2 lengan dia, the whole 5 fingers... klu mood dia baik, bukan main aktif movement dia... kaki mmg x leh dok diam.. nak tukar diaper pun susah... nnt aku nak kasi bola.. mana la tau, he is the Chelsea player in the making... nnt aku jd agent + manager dia.. mcm arjen robben..

Wednesday, August 8, 2007

Mikail 3 months old


Mikail 3 months old 07-Aug-07 21-21-24
Originally uploaded by gjoe.

Today, 07082007, genap umur mikail 3 bulan.. balik from office, kita org bawak mikail pegi klinik for injection... berat mikail is 5.1kg.. hmm we thought dah nak sampai 6kg cos masa 2 months berat dia 4.88kg.. x pe, nnt lepas ni, minum susu byk2.. masa kena jab, mikail mcm nak nangis but x nangis.. baru nak start nangis aku dah comfort kan dia.. terus x jd nangis.. mcm tu la good boy... kena tough skit.. x leh manja2 sgt... doctor ada kasi ubat demam, just in case... hopefully x demam...
lately ni, mikail dah start tunjukkan the true colors... masa kat nursery, kakak2 kat situ ckp, bila mikail tgk x de org kat sebelah dia, mesti dia nangis.. bila ada org, dia senyap... last sunday, masa kat rumah, dia buat perangai.. nak dukung je.. bila letak nangis... nasib baik la mikail ni kecik lg.. so blh dimaafkan... actually, dia nak tido but lawan rasa ngantuk... bila dukung, elok je lelap.. once letak kat atas tilam, terus meraung.. bukan nangis pelan2, terus masuk chorus.. penat mummy and daddy... tu la, nak besarkan seorg manusia ni bukan mudah.. it comes with the package.. yg best ada, yg kurang best ada.. so, kena byk bersabar... ok la.. chow dulu, continue some other time...

Friday, August 3, 2007

Mikail is sleeping..


Mikail is sleeping..
Originally uploaded by gjoe.

syyy... mikail tgh tido... jgn bising... nnt kang terjaga plak..

Wednesday, July 18, 2007

Mikail demam!

kesian mikail... hari ni dia demam.. so x pegi nursery.. mlm tadi bawak pegi klinik, doctor kasi ubat demam and ubat batuk... time nak makan ubat, siap menggelupur lagi.. alhamdulillah, so far x de la dia dok merengek2.. cuma nak menyusu je.. hopefully cepat baik..
kali ni, aku try post this photo straight from picasa.. nak tgk mcm mana... hm i think i prefer to blog direct from flickr... standardization.. hehehe...
Posted by Picasa

Monday, July 16, 2007

Smile!!


Smile!!
Originally uploaded by gjoe.

at last... dpt jugak aku capture gambar dia senyum... bukan senang nak amik gambar ni.. actually dia senyum agak lama, but ni yg aku dpt capture... kena sentiasa ready with camera klu nak amik gambar dia senyum.. cos at this stage, dia still smile bila2 masa je.. especially waktu tido...

What??


What??
Originally uploaded by gjoe.

lepas amik gambar muka sedih, dia change his face expression.. pandang camera, as if asking, "What??"

To cry or not to cry...


To cry or not to cry...
Originally uploaded by gjoe.

muka sedih... masa aku capture gambar ni, mikail baru nak tido.. tgh dok nak tido kan dia, aku pun amik la camera... skali elok je aku point nak shoot, dia buat muka sedih.. apa lagi, snap je la.. ni la hasilnya..

Friday, July 13, 2007

Mikail serious!


Mikail 2 months 07-Jul-07 10-24-26
Originally uploaded by gjoe.

hmm aku tak tau la apa yg mikail tgh pikir.. gambar ni aku amik before pegi hospital... klu tak silap, mikail tgh dok tgk teddy bear yg tergantung kat playpen.. tapi muka serious tu...

Monday, July 9, 2007

Mikail 2 months old


Mikail 2 months 07-Jul-07 10-23-31
Originally uploaded by gjoe.

On 070707, genap dua bulan umur mikail... amacam? dah besar? siap pakai jeans tuh... this pic was taken before pegi hospital for his second injection.. tu baru lepas mandi tuh... sbb tu lena je tido...

masa kat hospital, lama jugak kena tunggu cos ramai org... so, kita org pegi makan kat cafe... naik je, terus nurse panggil nama utk timbang.. berat mikail skrg 4.88 kg... kira naik 1 kg every month.. patut la daddy rasa lenguh je.. dah berat dah anak daddy ni... doctor ckp so far so good, mikail pun kira ikut rate yg spatut nya...

pukul 2 ptg baru kita org kluar dr hospital... siap solat zohor and tukar diaper mikail.... then terus menuju ke mid valley... mummy nak "ketuk kuman".... hehehe... around 6 dah sampai rumah... terus flat... penat...

Thursday, June 28, 2007

Mikail botak!


Mikail botak!
Originally uploaded by gjoe.

gambar latest mikail... new hairtyle.. same with daddy.. err actually daddy yg copy style dia... bravo mikail!

Wednesday, June 27, 2007

Mikail in 40 days


Mikail in 40 days
Originally uploaded by gjoe.

compilation of gambar2 mikail, from day 0, 7th May 2007, the day he was born, sampai la day 39, 15th June 2007...

Muhammad Mikail was circumcised!


Muhammad Mikail circumcised!
Originally uploaded by gjoe.

on 14th of June 2007, lebih kurang jam 1200 tgh hari, Mikail menjalani satu pembedahan kecil atau berkhatan di klinik Dr Hamid Arsyat.... masa kena inject bius, menangis la kejap.... pastu, bila nurse tu kasi pacifier, terus senyap.. siap pegang lg benda tu.. tgk la gambar tu, tgh enjoy hisap pacifier while the doctor (with the white glove) tgh dok operate..... kira dia khatan hari yg ke-37 after he was born...

alhamdulillah, semua nya berjalan lancar... x de complications etc...on monday, 18th June 2007, plastic cap yg doctor letak tu dah tanggal...

congrats my boy!!!

Monday, May 7, 2007

Muhammad Mikail Mohd Azizul


Muhammad Mikail Mohd Azizul
Originally uploaded by gjoe.

Alhamdulillah, pada 070507, hari Isnin, jam 0822, lahirlah Muhammad Mikail dgn berat 2.77 kg... syukur pada Allah.. comel mikail ni... rambut pun lebat...

kita org masuk wad a day before, around 1630...then, aku overnight kat hospital.. siap beli sleeping bag tuh.. luckily, we were told that kita org dpt turn yg pertama utk c-section... around 0530 on 070507, nurse kasi ubat kat wife aku to clean up her stomach... around 0700, kita org dibawa ke treatment room.. aku siap kena pakai baju hijau, mcm doctor plak... rasa mcm Grey's Anatomy lak... hehehe.. kat situ, doktor jamsari dah prepare utk buat procedure for epidural .. pastu, aku disuruh tunggu kat recovery room, manakala wife aku dibawa ke operation theatre...

after 10 minutes, aku dipanggil ke operation theatre... bila aku sampai kat operation theatre, suma dah ready.. aku duduk kat bahagian kepala wife aku.. i hold her hand, and talk to her.... jam 0822, lahirlah baby mikail... terus aku snap gambar baby.. kat sini dibenarkan membawa camera during the c-section... cuma doctor x kasi amik gambar kat perut.... kuat bunyi suara mikail menangis.. ada sorg nurse sedut all the fluids dlm lung baby... then, tunjuk baby to mummy... pastu, aku diminta utk ikut baby pegi ke nursery room.. kat situ, dia org akan bersihkan baby... while waiting for the baby, aku diminta oleh nurse utk attend demo on how to mandikan baby.. tgk dia buat mmg simple.. x pe.. nnt daddy mandikan mikail... hehehe... nnt aku continue lg.. baby skrg tgh tido dgn lenanya di samping his mummy.. cuma kekadang mcm menangis mengada.. mcm dia mimpi something kot...

Sunday, April 29, 2007

In the womb - 27042007

our last appointment with Dr. Hamid, which means this will be our last visit to his clinic before my wife bersalin. The outcome from this final visit? sama mcm my last posting, though the baby dah berada dlm position yg sepatutnya, which is head-down position, doctor informed that the baby still x masuk dlm rongga peranakan.. to avoid unnecessary pain to the mother, the doctor advised us to go for cesarean delivery.. and we fixed the date, 070507.. nice number huh?

memandangkan this is our last visit to Dr Hamid's clinic before bersalin, i would like to take this opportunity to thank semua staff kat Dr Hamid's clinic for their assistance, kindness etc during our visit from day one...

hmmm i think this could be my last posting before junior born.. Preparation? in terms of brg2 baby, i think dah complete kot.. in terms of our state of mind? mixed feelings, excited, berdebar, i mean u know... ;) especially my beloved wife, cos dia yg nak bersalin, not me... insya-allah, i will be there to support u my dear.. oh btw, 30th April 2007, Monday, is her birthday.. happy birthday dear! may Allah bless us with more children.. amin.. hehehe...

i'll update this blog bila junior dah lahir.. doakan semoga semuanya berjalan dgn lancar...

Saturday, April 21, 2007

In the womb - 20042007


In the womb - 20042007
Originally uploaded by gjoe.

another routine appointment.. but today, we were a bit shocked.. last visit, doctor cakap, everything ok... but tadi, masa scan, doctor pun mcm terperanjat cos the positioning of the baby dah berubah.. kedudukan kepala dia skrg kat sebelah kanan.. bukan kat bawah... in other word, songsang... doctor ckp, there must be a reason why kedudukan baby berubah.. one of it is maybe the baby is too big for birth canal... and doctor inform us the most likely kena buat c-section..

next week, we have set another appointment before dr hamid menunaikan umrah.. he said, if the positioning of the baby still x berubah, then we have to fix a date for c-section...

we have a mixed feeling abt this.. hmm nak ckp sedih, x jugak cos keadaan baby ok... cuma didnt expect this to happen... btw, everything happen for a reason... till then, ciao...

Sunday, April 8, 2007

In the womb - 05042007


In the womb - 05042007
Originally uploaded by gjoe.

a month after our last visit, now dah masuk minggu ke-34... makin dekat dah... doctor cakap ukuran kepala baby is 9.09 cm and he estimated the weight around 2.7 kg.. besar jugak tu.. and sometimes blh rasa siku baby (i think siku la kot).. alhamdulillah, both mummy and baby are doing great.. cuma mummy cepat penat and sakit2 badan, of course la cos baby dah getting bigger...

brg2 persiapan for baby dah beli.. i think the basic stuff suma dah ada.. so, after this, our next appointment is in two weeks time.. err korang x perasan ke gambar yg aku post ni nampak lawa semcm je.. x mcm previous photos... cos gambar ni aku captured guna Nikon D40, yg sebelum ni suma guna Nokia E70.. hehehe...

Monday, March 5, 2007

In the womb - 02032007


In the womb 02032007
Originally uploaded by gjoe.

Now dah 29 weeks, or 7-month 1-week old. getting bigger and bigger... dlm gambar ni, korang nampak bahagian kepala baby je... dah x muat nak capture the whole body... cute kan?

masa scanning, baby tu tgh dok hisap jari... and doctor once again inform us yg mmg sah baby boy! alhamdulillah, so far, doctor ckp ok...

and to doctor hamid, selamat menunaikan ibadat umrah! semoga selamat pergi dan selamat pulang...

take care now, bye bye then..

Monday, February 12, 2007

List of items for newborn

list ni my fren diean yg kasi.. dia yg dok compile kan for us... at least, x la shoot in the dark.. ada la jugak guide to start... so, klu ada yg terkurang, terlebih etc yg perlu di tambah to the list, just let me know...

Item

Recommended Quantity

Clothing

Baju Lengan Pendek

5

Seluar Pendek

5

Baju lengan panjang

5

Seluar panjang

5

Mittens

Material kain lubang (net)

4

Material kain penuh

4

Booties

Material kain lubang (net)

5

Material kain penuh

5

Selimut

Nipis

3

Tebal

1

Others

Topi

1

Barut baby

7

Lampin kain

1 dozen

Tuala baby

2

Hygienic Items

Lapik kalis air

1

Diapers

saiz s/newborn

Kapas lap/cuci (cotton ball)

5

Penyembur air ( macam yg kita guna masa nak iron baju tuu)

1

Berus botol + berus teat

1

Cotton bud

1 dozen

Nail clipper

1

Sterilizer

1

Toiletries

Liquid soap ( badan dan shampoo)

botol kecik

Bedak baby

botol kecik

Losyen

botol kecik

Bath tub

1

Detergent Khas untuk baby

3

Sikat/brush

1

Bekas bedak

1

Others

Botol susu

3

Putting susu

3

Baby cot

1

Tilam

1

Bantal

1

Bantal peluk

2

Baby traveling bag

1

Thermometer (1 second)

1

Milk bottle dispenser/container

1

Susu formula

Thermos

1

baby rocker seat

1

Baby car seat

1

Breastfeed essential

Bottle warmer

1

Breast pump

1

Milk storage plastic

sedozen dua

Beg cooler

1

Clip

sedozen dua

Breastfeed cover

1

Ice cube/bar

2

Sunday, February 4, 2007

It's shopping time...

kita org dah start beli brg2 for our baby... first thing yg kita org beli was the three-wheeler stroller... then, beli 2 botol susu yg size kecik... pastu baru beli baju 4 pasang... and a pair of mittens and booties... comel tu baju2 baby.. geram je tgk.. nasib baik pocket aku x geram... kita org beli size 3-6 months.. biar besar skit... at least blh pakai lama.. nnt kang, nak kena beli baju lg...
hari member aku ada kasi list of brg2 baby yg dia beli.. so, that list jd as one of our guideline to shop for brg2 baby... thanks diean... nnt klu ada masa, aku share list tu dgn korang... nnt aku update lg once dah beli brg2 lain...

In the womb - 02022007


In the womb - 02022007
Originally uploaded by gjoe.

It's week 25, or 6 months 1 week.. Alhamdulillah, doctor said everything is fine. And doctor ckp confirm baby boy.. Korang tgk gambar tu, dah besar dah.. Kepala dia dah mencecah 6.59 cm... Another 15 weeks to go... and our baby getting more active... byk movement skrg.. last nite, as usual, aku gosok2 perut wife aku, nak rasa movement baby.. tetiba je baby tu gerak, kuat giler.. terperanjat aku.. good boy...
Ada lg satu good news.. On Thursday, 1st February 2007, aku dpt anak sedara pompuan.. My sister deliver kat Hospital Sultanah Aminah, JB.. Nama anak sedara aku tu Wan Khadijah.. Congrats to my sister & her hubby.. bila ada kesempatan, nnt uncle joe, auntie pp and ur future cousin pegi visit khadijah... or khadijah dtg visit kita org.. hehehe...

Tuesday, January 9, 2007

When baby kicks...

Believe it or not, for the 1st time after 21 weeks, aku blh rasa baby dok tendang2 perut my wife..
citer nye mcm ni, last nite, around 10 pm, while dok lepak2 dgn my wife, suddenly my wife bgtau yg baby dok tendang2.. Mmg dah byk kali wife aku rasa but everytime aku letak tgn aku kat perut dia, aku x dpt rasa even though waktu tu baby dok menendang.. Of course la cos the baby x cukup besar lg and tendang x cukup kuat utk rasa dari luar..
So, this time, i didn't expect anything.. Just letak tgn kat perut my wife,..tetiba je baby tendang, kuat pulak tu.. Wow... Mcm tau2 je daddy is waiting for that.. Quite a number of times gak dia tendang... Nak main2 kot.. Sabar ye baby, dah lahir nnt, blh gurau2 dgn daddy and mummy...
------------------------
sent using nokia e70

Monday, January 8, 2007

In the womb - 05012007


In the womb
Originally uploaded by gjoe.

21-week old = 5 bulan 1 minggu... alhamdulillah... so far doctor cakap ok, x de masalah... sebelah kanan tu kepala, kiri tu badan.. ni view from the side, klu x silap, sebelah kiri baby... klu tgk bahagian badan, sebelah bawah, nampak mcm warna putih, tu tulang belakang baby.. sebelah atas badan baby, tu tgn dia.. nampak mcm tgh dok hisap jari.. x tau la betul ke tak... or baby saje nak fake daddy... my wife ckp dia dah blh rasa movement baby... but klu aku pegang perut my wife, blom lagi... masa scan, doctor tunjuk heartbeat baby, mulut dia tgh bergerak2, maybe kasi salam kat daddy and mummy kot...hehehe...

boy or girl? ada kengkawan yg tanya aku, but aku cakap, baca kat blog.. doctor ckp G-JoE Jr. meaning boy la tu... our next appointment is a month from now.. so, stay tune, we'll be rite back, after a month..